AKCIJA

TRNJANSKI KRESOVI 2023.


Vidimo se u subotu, 6.5. 2023. na nasipu kod Mosta slobode na Trnjanskim kresovima, a proslava Dana oslobođenja Zagreba nastavit će se u Močvari u obliku 12. Antifa Nighta!

Za vizualni identitet Trnjanskih Kresova i Antifa Nighta zaslužni su Sven Sorić (dizajn) i Josipa Tadić (ilustracija)


Trnjanski kresovi plamenom će i ove godine oživjeti Savski nasip, standardno, na istom mjestu kod Mosta slobode, gdje su 1945. partizanke i partizani ušli u Zagreb i konačno ga oslobodili od fašista. Iako slavimo 78 godina od gradske i partizanske pobjede nad fašistima i njihove četverogodišnje marionetske države, fašističke ideje nisu do kraja iskorijenjene i danas kao korov rastu u našem društvu. Prava žena, LGBTQ+ zajednice, radnika migranata i drugih marginaliziranih skupina neprestano su ugrožena i napadnuta dok besramni revizionisti pokušavaju diskreditirati ponosnu povijest antifašizma u Hrvatskoj i regiji. Neprihvatljivo nam je da svijetom još uvijek vlada potpuno nepravedna raspodjela elementarnog prava na ljudsko dostojanstvo i život. Zato ćemo 6.5. zajedno – jasno i glasno, radosne i raspoložene – pokazati da od borbe nećemo odustati!

Mreža antifašistkinja Zagreba se ponovno pobrinula da središnji antifašistički događaj u gradu ima program dostojan obilježavanja Dana oslobođenja.

Već u tjednu uoči Trnjanskih kresova odbrojavat ćemo pretprogramom uz vođene šetnje ilegalnim Zagrebom, kviz o antifašističkoj borbi i umjetničke intervencije.

Glavni program u subotu uz čitanje proglasa i paljenje kresova uključit će izložbu, radionice i štandove drugarskih udruga, te će se, po običaju, narodu dijeliti grah.

Nakon što zajedno upalimo kresove na trnjanskom nasipu, Mreža Antifašistkinja Zagreba Vas poziva na glasnu i borbenu proslavu u Močvari u obliku 12. Antifa Nighta! Hvala vam što ćete kupovinom ulaznice podržati organizaciju Antifa Nighta i Trnjanskih kresova! Ulaznice, po cijeni od 8 eura će se moći kupiti na mjestu i na dan događaja.

Pripremili smo nešto drugačiji line-up kojim će vas do jutarnjih sati rasplesati:

ŠećeЯ

ManMachine

Iv/An

Auf Wiedersehen 

Heiße Scheiße

Vizuali: VJ Ye1en


MAZ Trnjanske kresove organizira u partnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem i Savezom antifašističkih boraca i antifašista te pod pokroviteljstvom Grada ZagrebaGradske skupštine Grada Zagreba i Vijeća gradska četvrti Trnje.

Pratite objave na našim društvenim mrežama, facebooku i instagramu za detaljne informacije o rasporedu aktivnosti i prijavama na radionice.


Vidimo se na nasipu!

SF-SN!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close