TEKST

Koga slušamo na 12. Antifa Nightu?Ovogodišnji Antifa Night donosi nam nešto drugačiji zvuk. Poslušajte i pogledajte tko vam priređuje ples do jutra u Močvari nakon što se zapale kresovi na savskom nasipu.

ŠećeЯ je jedinka u promišljanjima između osobnih priča i društvenog konteksta, preplavljujućih emocija i čistog razuma te želje za stapanjem kao i želje za odvajanjem. Iza sladunjavog imena stoji Tena Rak koja i dalje istražuje odnos akustike i elektronike. Od 2016. s prvim singlom “Reci, reci mi” ima još i album “Varijacije na tugu”, EP “Izlazi Sunce”, Live na skopskom radiju Kanal 103 te singl “Meni nikad nije dosta”, a sve je moguće čuti na Bandcampu.

ŠećeЯ (Tena Rak)ManMachine je Goran Uroić + Roland XP50.

ManMachine


Iv/An je predani kreativac na relaciji grafički dizajn-muzika, samozatajno djeluje još od kraja devedesetih. Svoje početke bilježi u eksperimentalnom duetu Narrow s prijateljem Robertom Sorićem, nakon kojeg samostalno nastavlja stvarati pod dva paralelna pseudonima (“Umrijeti za strojem” i “1/2”), uz istaknut angažman i kroz njegov donedavni samizdat-album “0.5”, da bi potom iznenada zaključio jedno obilno poglavlje i od 2015. godine nastavio stvarati i nastupati pod (pravim) imenom Iv/An.

Kroz 25 godina rada, uz njegov vlastiti audio-vizualni angažman, Iv/An je ostvario i popriličan broj prijateljskih suradnji s drugim neumornim kreativcima na području muzike, dizajna i samizdatskog djelovanja. Krajem 2022. godine objavio je svoj 5. album – “Razmišljajmo o nečemu drugom”, a u suradnji s čuvenim nizozemskim underground izdavačem Creme Organization, u pripremi je re-izdanje Iv/Anovog prvog albuma iz 2016. godine – “Self And Selfish”.

Iv/An


Ranijih godina, Iv/Anov muzički rad zaživio je i na izdanjima drugih inozemnih izdavača (među njima (T)Reue um (T)Reue, Genetic Music, Domestica i Totally Wired Records) dok u novije vrijeme konkretniju suradnju bilježi s izdavačima Fettkakao iz Beča, te TONN Recordings iz Belfasta. Paralelno uređuje i vodi dva vlastita, omanja samizdat-labela – Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari, za koji je nedavno objavio hvaljenu kompilaciju raznih izvođača s humanitarnim predznakom, naslovljenu “Nespojevi”.

O Iv/Anovom radu, uz ovdašnje medije, povremeno pišu i inozemni mediji. Kroz proteklih dvanaestak godina, o njegovom radu moglo se tako pročitati ponešto i na stranicama njujorškog Artforuma i bečkog SKUG-a, a u novije vrijeme i na stranicama časopisa Electronic Sound. U nedavnih par navrata, prostor u vlastitoj radijskoj emisiji ustupio mu je čak i kultni Henry Rollins. Iv/Anovu diskografiju možete pronaći ovdje.Auf Wiedersehen je beogradski elektro rokenrol, rave’n’roll ili electro-no-wave-disco punk bend nastao 2010. pod uticajem različitih žanrova. Minimalistički pristup muzici, repetitivni elektronski psihodelični riffovi, energija rock’n’rolla i bluesa daju njihovoj muzici plesni karakter s mračnim prizvukom. Godine 2016. je izašao istoimeni prvi album benda. Svirali su na više regionalnih muzičkih festivala (EXIT, Bedem fest, Mikser, Devet…), Indirekt showcase festivalu 2017. i Kontakt konferenciji 2018. godine u Beogradu. U njihovom nastupu uživo možete očekivati totalni rave’n’roll sa dosta improvizacije. Godine 2016. je izašao istoimeni prvi album benda. Drugi album benda, pod nazivom „Hej bejbe“, izašao je 2021. U 2022. izašao je najnoviji singl „Moć (Fabrički disko edit)“. Cijelu diskografiju možete pronaći na njihovom Bandcampu.

Auf WiedersehenZagrebački kolektiv Heiße Scheiße okuplja tri DJ-a i nekoliko vizualnih umjetnika koji su ujedinjeni u ljubavi prema bržoj, melodičnoj elektronici u rasponu od 130BPM-a nadalje. Kolektiv se ne ograničuje na žanrove, ali najčešće se pod njihovim okriljem pronađu jungle, baile, footwork, electro, ghetto-tech. Ćudljiva atmosfera Heiße partyja nikad ne da publici da se odluči je li ozbiljno, je li zajebancija, je li opušteno ili je nabrijano. Heiße uvijek poprate vizuali Ye1ena koji dižu čitav događaj na novu razinu. Srž kolektiva čine MKB, Meka Drina i Babiç no brojni novi Dj-evi i prijatelji se nerijetko pridruže kako bi party bio što bolji i raznolikiji. Početkom 2023. započeli su radio emisiju na Radio Studentu pod imenom 212 °F u kojoj se prezentira priča i mix nekog od mladih DJ-eva ili pak jednu od legenda brzih elektroničkih žanrova.

Poslušajte ih na SoundCloudu i pronađite na instagramu.

Meka Drina, MKB, BabiçVJ Ye1en bavi se programiranjem, uživa u glazbi, voli glitch art, DIY i sigurno još neke stvari. Nekad je svirao bass gitaru a sad je je istu zamijenio MIDI kontrolerima, lemilicom, projektorom i hackanom miksetom. Voli povremeno izaći na dobar party, a isto toliko povremeno voli i raditi na partiju. Njegove deformacije realnosti možete pronaći na instagramu.


Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close