AKCIJA

Anarhistički sajam knjiga


Nakon nekoliko godina pauze vraća se Zagrebački anarhistički sajam knjiga (ZASK). Sajam će se održavati u prostorijama Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb) i noćnog kluba Močvara od 30. rujna do 1. listopada.

Organizatori Zagrebačkog anarhističkog sajma knjiga najavljuju da će knjige domaćih i stranih izdavača biti dostupne oba dana sajma, a pripremaju i popratni program u obliku predstavljanja novih publikacija, predavanja i diskusija.

Za hranu će biti zaslužna ekipa iz kolektiva “Hrana, a ne oružje Zagreb”, a u nedjelju 1. listopada u večernjim satima posjetitelje očekuje i muzički program u Močvari.

Organizatori su najavili da će na ZASK-u izlagati izdavačka kuća DAF. Osnovana je 2000. godine, objavljuje knjige iz područja političkih teorija, prvenstveno anarhizma, suvremene likovne umjetnosti, isto tako teatra, glazbe, filma te književnosti koja se naslanja na anarhističke ideje. Njihova prva objavljena knjiga je Nettlauova “Kratka povijest anarhizma”. Slijede knjige poznatih autora, Emme Goldman, Noama Chomskog, Williama Morrisa, Vlade Kristla, Dimitrija Bašičevića Mangelosa, Rainera Wernera Fassbindera, Juliana Becka, D.A.F. de Sadea i drugih.

Pratite i stranicu ZASK – Zagrebački anarhistički sajam knjiga za konačan program sajma, kao i satnicu predavanja i koncerta.


MAZ

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close