AKCIJA

Otvoren natječaj “Goran za mlade pjesnike”


Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. prosinca 2023. u ponoć. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.


U nastojanju da se potakne stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Studentsko kulturno – umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” raspisuje natječaj za nagradu „Goran za mlade pjesnike“.

Uvjeti natječaja:

1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

2. Na natječaj je potrebno poslati:

a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije  sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta;

b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i  prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)

3. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

4. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će  najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog  procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski  pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige  predstavlja materijalni dio Nagrade.

5. Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

6. Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. prosinca 2023. u ponoć.

7. Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr


MAZ

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close