AKCIJA

Noć za Palestinu: benefit za obitelji evakuirane iz Gaze


Inicijativa za slobodnu Palestinu organizira benefit večer za četiri obitelji koje su nedavno evakuirane iz ratne Gaze. Održat će se 21. prosinca s početkom u 18 sati u AKC Attack, u Pierottijevoj 11. Minimalna donacija za ulaz je 5 eura


Iz Incijative za slobodnu Palestinu navode da obitelji, za koje se skupljaju donacije, broje 22 osobe, uključujući osmero maloljetne djece.

“Radi se o 19 hrvatskih državljana i tri supružnika ili supružnice s palestinskim državljanstvom. Iz Gaze su otišli bez ičega, a u Hrvatskoj su sada u potrazi za stabilnim domom i sigurnošću. Inicijativa za slobodnu Palestinu i Zaklada Slagalica pokrenule su akciju prikupljanja sredstava kako bi iskazale solidarnost i poželjele im dobrodošlicu u njihov nekadašnji dom.”

Saznajte više na: https://tinyurl.com/akcijaGaza

Svi oni koji nisu u mogućnosti doći uživo, donirati mogu na račun Zaklade: HR7724020061500078713 model 99, opis plaćanja: podrška obiteljima iz Gaze.

Za inozemne uplate, koristiti SWIFT/BIC broj: ESBCHR22


Program:

Palestine Film institute

19.00 – 21.00 // Infoshop/knjižnica Pippilotta u Attacku

Gledamo izbor filmova iz programa Unprovoked Narratives Palestinskog filmskog instituta koji je u suradnji s autorima omogućio besplatnu cirkulaciju i prikazivanje filmova na neprofitnim događajima:

Scenes of the Occupation from Gaza, 1973., 13 minuta, r. Mustafa Abu Ali;

Shujayya, 2016., 20 minuta, r. Mohammed Almughanni;

To my Father, 2008., 53 minita, r. Abel Salam Shehada.


Za slobodnu Palestinu i kraj okupacije sviraju:

PONOR https://ponor.bandcamp.com

OMČA https://omca.bandcamp.com

DEZINFORMACIJE

DIYALA & LucyLyu https://www.facebook.com/diyala.music https://soundcloud.com/jabbatonre…/sets/diyala-world-raw-3

NEON LIES https://neonlies.bandcamp.com

DJ BEZUM

HVALA SVEN https://soundcloud.com/hvala-sven


MAZTekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2023. godinu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close