AKCIJA

Objavljen je program Trnjanskih kresova!

 

Na nasipu smo cijeli dan i noć: jammamo na suncu s Nomad Jam i sudjelujemo u radionicama Vrtnih gredica sa ZMAG-om, Prosvjednog bubnjanja s Drum’n’bijes, Izrade zmajeva sa Zmajoljupcima, Zračnih akrobacija s Tricycle Trauma,  Cirkuskih vještina s Cirkorama, Feminističke samoobrane i zaštite s fAKTIV, Jestivih tornjeva od plastičnih boca s Urbana vrtlarka.  Sa zalaskom sunca, uz bubnjeve palimo kresove i pjevamo sa zborovima: Partizanski zbor, Domaći gosti, Zbor Xop, Le Zbor, Kamene babe. Dok gore vatre, na akustika stage nastupaju: Ćudnoređe, Elephant&The Moon i Sara Renar. U noć ulazimo s Mašinko, Ponor, Sentence i Saučešće.

PLAKAT_RGB_final_72 dpi

 

TRNJANSKI KRESOVI 2017. / PROGRAM

― subota, 6. svibnja / Trnjanski nasip kod Mosta slobode

od 10:00 do 22:00

 

― 10-12 h / RADIONICA: Vrtna gredica bez kopanja

Gredice bez kopanja odlična su ideja za vrtlare početnike, a i dobro rješenje kako u kratkom roku napraviti vrt i to još bez pol’ muke. Polaznici će naučiti kako izraditi gredicu za povrtnjak koja je jeftina i nije radno intezivna. Naučit će osnove formiranja vrta te kako posaditi povrće i koristiti vrtni alat. Voditelj radionice je Damir Mihaljević, iskusan vrtlar koji vrtlari od najranijeg djetinjstva. Aktivan je član ZMAG-a, a područje kojim se bavi u udruzi su vrtlarenje i prirodna gradnja.

Radionice su namijenjene djeci od 7 do 14 godina. Maksimalan broj polaznika je 12.
Prijave na radionice@upogoni.org

― od 14 h / NASTUP: Nomad Jam

Nomad Jam je putujući anarho-muzički kolektiv, uvijek u niskom startu za dobro zezanje i izvrstan jam session. Svirci na nasipu mogu se pridružiti svi i jammati s ljudima koje ne poznaju, okušati se u raznim instrumentima i produkcijskim vratolomijama. Jamovci će cijeli dan biti uz nas, nošeni dobrim duhovima i raskošnim notama. Nomad jam je nepripremljeni bezhijerarhijski muzičko-politički eksperiment inkluzije u sviranje i politiku. Neka tako bude!

― 14-16 h / RADIONICA: Izrada zmajeva Zmajoljupci

Radionica izrade zmajeva za djecu i odrasle. Vraćamo se u djetinjstvo i prenosimo ljubav prema zmajevima i vjetru na neke nove klince!

Radionice su namijenjene svima, a maksimalan broj polaznika je 12.

Prijave na mladi.antifasisti@gmail.com

― 14-16 h / RADIONICA: Zračne akrobacije Tricycle Trauma

Radionica je namijenjena početnicima koji se žele okušati u zračnim akrobacijama. Riječ je o cjelovitom treningu koji se odvija u tri dijela: zagrijavanje, osnove ponašanja na zračnom aparatu (držanje tijela, penjanje, održavanje u zraku, a potom i same figure) i istezanje. Osim na trapezu, Tricycle Trauma rado plešu na svili i drugim zračnim apartusima. Pridružite im se na ovoj zabavnoj zemljano-zračnoj radionici!

Voditeljice radionice su Tricycle Trauma ― zračni duo Ivana Pedljo i Lidija Šola iz Triko Cirkus Teatra. Broj polaznika je ograničen na 10. Prijave na mladi.antifasisti@gmail.com

― 16-18 h / RADIONICA: Prosvjedno bubnjanje

Drum’n’bijes je mala samoorganizirana prosvjedna antifa ritam sekcija. Oformilo ju je nekoliko bubnjarki, koje su se dosad ad hoc okupljale i bubnjale na marševima i prosvjedima. Osim što će i ove godine pratiti paljenje kresova, održat će i radionicu prosvjednog bubnjanja!

Radionice su namijenjene svima, a maksimalan broj polaznika je 12.

Prijave na petra@zagreb-pride.net

― 16-18 h / RADIONICA: Cirkus ― Cirkorama

Na poligonu koji oponaša dječje igralište, djeca će pod budnim okom cirkuskih pedagoga/inja imati priliku usvojiti osnove akrobatike, ekvilibrizma i žongliranja. Cilj radionice je u kontroliranim uvjetima upoznati djecu pomoću igre i mašte s cirkuskim vještinama kao dijelom svakodnevnice, primjenjivima u socijalizaciji djeteta i razvoju psihomotorike, a pritom će se i dobro zabaviti.

Voditelji radionice su pedagozi iz Cirkorame, kolektiva koji se bavi promicanjem cirkuske umjetnosti. Postavljanjem cirkuskog šatora kao neovisnog edukacijskog i izvedbenog prostora na različite lokacije Cirkorama sa suradničkim organizacijama radi na širenju i osnaživanju cirkuske scene u regiji.

Radionica je organizirana u suradnji s platformom Upgrade i kampanjom Zagreb: otvoreni grad, a namijenjena je djeci od 6 do 12 godina. Prijave na na mladi.antifasisti@gmail.com

―17-18 h / RADIONICA: Feministička samoobrana i zaštita

U surovom svijetu patrijarhata, riječi ponekad nisu dovoljne za odbijanje raznih vrsta napada koje nam je taj seksistički svemir u stanju prirediti. Upravo je zato ovo nešto primjenjivo i korisno za sve nas: radionica Feminističke samoobrane i zaštite u režiji feminističkog kolektiva fAKTIV.

Voditeljica radionice je Jasna Jasna Žmak, 5. kyu (Bijeli Lotos KEMPO). Prijave na feministicki.kolektiv.faktiv@gmail.com. Broj sudionica je ograničen.

― 17-19 h / RADIONICA: Jestivi tornjevi od plastičnih boca

Djeca će na radionici slagati toranj od plastičnih boca. U boce će posaditi presadnice: salate, jestivo cvijeće i drugo. Voditeljica radionice je Zelena Andreja, koja već niz godina uzgaja povrće, začine i voće na krovu zgrade u kojoj živi. Vrt je eksperimentalne prirode s jedinom konstantom da se u njemu koriste isključivo tehnike organskog uzgoja. O svom projektu vodi blog Urbanavrtlarka.com, piše i za novine (Dom i dizajn @ Jutarnji list) te pravi reportaže za televiziju (emisija Gradionica vrtova @ HRT 1).

Radionice su namijenjene djeci od 10 do 14 godina, a maksimalan broj polaznika je 14. Prijave na radionice@upogoni.org

 

― u 19 h / PERFORMANS: Drum’n’bijes

― u 19 h / PALJENJE KRESOVA

― 19:15-20:30 h / NASTUP: Antifašistički i feministički zborovi

Partizanski zbor

Antifašistički zbor sastavljen primarno od članica i članova Saveza antifašističkih boraca i antifašista. Repertoar je prepun klasika narodnooslobodilačke borbe.

Domaći Gosti
Zbor Domaći Gosti divna je inicijativa CMS-a da se putem muzike i pjesme približe kulture koje inače nisu bliske jedna drugoj te da se pjevanjem ukaže na težak položaj i diskriminaciju migranata, kako bi se oraspoložili, socijalizirali i upoznali nove ljude. Zbor je tek izašao “iz ljuske” ali su osjećaji i energija divni, jer su tim ljudima potrebni pomoć i podrška u svakom smislu.

Zbor Xop

ZborXop je mješoviti ansambl, inače muzička sekcija Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, koji izvodi srpske tradicionalne pjesme. Kad u zboru ima puno muških članova, onda fali žena. Sad kad ima puno žena, očajno fale muški članovi. Rijetko u balansu. Ali dosadno nije nikad.

Le Zbor
Le Zbor je prvi mješoviti lezbijsko feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe. Krasi ga glas o savršenom spoju kulturno-umjetničkog aktivizma i lakih nota. Od 2005., otkako djeluje, etablirao se kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom (aktivističkom) populacijom, a i šire.

Kamene Babe
Glazbeni kolektiv Kamene Babe je vokalno – instrumentalna skupina od dvanaest članova koji istražuju, pjevaju i sviraju tradicijsku glazbu Hrvatske i Balkana.
― 20:30-22 h / NASTUPI: Kantautorice

Ognjen Ćudnoređe Bašić

Legendarni zagrebački kantautor poznat po vrhunski opičenom stage performansu. Svoju glazbu i tekstove opisuje kao “fusion rock tragikomedija na sjecištu ludosti i mudrosti, ozbiljnosti i humora, arta i kiča, inovacije i krađe, apokalipse i utopije…”

Elephant & The Moon
Elephant and the Moon (Petar Vranić) kantautor je iz Zagreba koji kombinira folk-rock, punk-rock i americanu. Njegove pjesme o ljubavi, gubitku, čežnji i putovanjima pričaju priče o dopadljivim luzerima i pijanim ljubavnicima. Nakon što je odsvirao više od 300 koncerata diljem Hrvatske i Europe (uključujući festivale InMusic i Sziget u Mađarskoj) te izdao dva singla, sad snima svoje prvo službeno LP izdanje. Na Trnjanskim kresovima će dati oduška svom antifa pripovijedanju!

Sara Renar
Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica koja iza sebe ima tri studijska albuma (Djeca (2014.), Jesen (2015.) i Tišina (2016)). Bila je nominirana za nagradu Porin u kategorijama najboljeg alternativnog albuma (dvaput) te albuma godine, a osvojila ju je za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu primila je glavne nagrade stručnih žirija. U posljednje tri godine Sara je odsvirala oko 250 koncerata diljem regije, a njeni koncerti vrlo često su rasprodani. Sada napokon stiže i na Trnjanske kresove!

 

od 22 h / 8. ANTIFA NIGHT @ Močvara (VRATA: 21 h)

Mašinko / Ponor / Sentence / Saućešće / after: DJ Vlaja

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Na ulazu će koštati 40 kn. Kupnjom karte u pretprodaji podržavate Trnjanske kresove (i scenu :), kao i 8. Antifa Night te Mrežu antifašistkinja Zagreba.

 

Trnjanski kresovi 2017

8. Antifa night

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close