AKCIJA

Pismo zahvale Sindikata Studentskog centra

 

U moru loših vijesti i iznevjerenih nada, donosimo jednu pobjedničku: Radnice i radnici Studentskog centra potpisali su Kolektivni ugovor!

Prenosimo Pismo zahvale koje je povjerenica Podružnice Zagreb – Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Republike Hrvatske poslala na adresu Radio Studenta, u kojem se zahvaljuje na medijskom praćenju štrajka i sudjelovanju studenata i novinara na sindikalnim skupovima i prosvjedima.

O krizi u SC-u i povezivanju radnika i studenata izvještavali smo ovdje i razgovarali u našoj Radio Borbi koja se svakog utorka u 12.15. emitira na Radio Studentu.

Zajedno možemo sve!

strike1

 

Poštovani,

Zahvaljujemo podršci sindikatima i radnicima koju je Radio Student pružio tokom 24 dnevnog  štrajka u Studentskom centru u Zagrebu.

Zahvaljujući i Vama, koji ste prepoznali značaj solidarnosti sa radnicima, došli smo do cilja – u petak, 9.12.2016. godine potpisali smo prvi Kolektivni ugovor za Studentski centar u Zagrebu.

Radnici SC-a  koji su sudjelovali u štrajku svakim su danom bili sve ustrajniji zahvaljujući i Vašim medijskim praćenjem kao i Vašim sudjelovanjem na našim skupovima i prosvjedima.

Bili ste primjer solidarnosti i prave sinergije radnika i medija koji logički shvaća svu problematiku radništva u Hrvatskoj. Medij poput Vašeg radija rijetkost su u  Republici Hrvatskoj i treba istaći kao primjer izvještavanja.

Drago nam je što ste prepoznali važnost pravilnog i pravodobnog izvještavanja.

Solidarno Vaši,

Glavni povjerenik Podružnice Zagreb

Biserka Sertić

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close