AKCIJA

FIJUK ZG #2, sajam malih izdavača

FIJUK ZG #2 nastavlja se širiti poput zvižduka, u subotu, 21.10. , u Galeriji Greta, Ilica 92.

Popularni Fijuk regionalni je sajam malih izdavača ― upornih udarnica i udarnika koji neumorno tiskaju, printaju, fotokopiraju i umnažaju, odnosno objavljuju knjige, stripove, časopise, fanzine, tejpove, ploče, plakate, stikere, cekere, pamflete, manifeste… Opsesivno-kompulzivni na najpozitivniji način, fanatici u najboljem smislu riječi, ne mogu si pomoći pa bi ih izdavali i kad bi sve potpore ovoga svijeta bile ukinute (tim češće!), sve državne institucije propale (tim više!) i raspali se svi lanci regularne distribucije (tim šire!).

Fijuk je direktna distribucija i direktni kontakt ― između izdavača i čitatelja čije se uloge ovdje isprepliću, a prvi su istodobno drugi (i obrnuto).

Fijuk ZG pokrenuli smo u suradnji sa strip festivalom Novo doba / Fijuk BG, kako bi regionalnu publiku povezali s izdavačima i proizvođačima koji izvan standardnih tokova proizvodnje i distribucije grade svoje paralelne svjetove, pletu nezavisne mreže i stvaraju nove društvene odnose.

Po drugi put vas čeka ukrštavanje umjetnosti i politike, ekstravagantna eksplozija bizarnih estetika, narativnih tokova i vizualnih eskapada… Za sve nas pripremili smo alternativni sajam, cjelodnevno zezanje uz neprekidni šank i mali muzički program do 23 h, nakon čega se svi skupa selimo u Jiggy bar (Brozova 48) na proslavu 8. rođendana sestrinskog portala Libela.org (o rodu, spolu i demokraciji), gdje ćemo uz nezaboravne i napredne plesne hitove nastaviti tulumariti do sitnih sati. Subota dvajsprvog oktobra je naša!

★ PROGRAM ★
SAJAM: 12 h―20 h
TULUM: 20 h―23 h

IZDAVAČI / IZLAGAČI:

― Što čitaš? (ZG)
http://www.stocitas.org/

― Komikaze (Yugoslavia & beyond)
http://komikaze.hr/

― Sito(s)tisak (ZG)
https://www.flickr.com/photos/kaebilo/sets/72157638834008944/
https://www.youtube.com/watch?v=a3KapFP6O6E

― Ena Jurov (ZD / ZG)
http://enajurov.com/

― Slušaj najglasnije! (ZG)
https://www.facebook.com/Slušaj-Najglasnije-Listen-Loudest-103211269773002/

― This Town Needs Posters (SI / ZG)
http://thistownneedsposters.com/

― Kolektiv Đ24 (ZG)

― Barbara Matejčić (ZG)
https://www.facebook.com/kakostebarbara/?hc_ref=SEARCH

― Mreža antifašistkinja Zagreba (MAZ)
www.maz.hr

― Superkul (Tanja Blašković & Daria Morosin, Rijeka)
https://issuu.com/superkul/docs/superkul_web_poku__aj

― Oleg Morović (Pula)
https://www.behance.net/gallery/56170571/inchoate

EKSKLUZIVNO!!! FIJUK ZG svim prisutnima nudi cjelodnevno tetoviranje po najpristupačnijoj mogućoj cijeni od 300 kn za tetovažu veličine cca 5×5 cm, u režiji prekaljene tattoo-umjetnice Bo Mademoiselle.

Cijenjena klijentela moći će tetoviranje utanačiti na licu mjesta ili unaprijed putem FB stranice umjetnice. Prijatno!

― Bo Mademoiselle
www.facebook.com/miss.mademoiselle.bo

MUZIČKI PROGRAM (od 20 do 23 h):

― Dino Tremens & Dejan Inđić Pokojnik
Proslavljeni domaći rap MC-evi i slam poete, Dino Tremens i Dejan Inđić, poznatiji kao Pokojnik, rasturit će prisutne svojim lucidnim igrama riječi, furioznim stihovima, brutalnim flowom i beat-boxingom! Ne propustiti!
https://www.youtube.com/watch?v=hbZhwsxZ9UE
https://www.youtube.com/watch?v=hKUjgkDsr7U
― Plejlista DJ-a Krileta & Žike
Prije i poslije žive muzike publikum će rasplesati Krile & Žika ležernim puštanjem svoje plejliste koju su kalili neumornom vrtnjom u nezaobilaznoj jazbini svetog imena Rockstar. Najpoznatije nepoznate ex-Yu i post-Yu numere za bokove & nogice!

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close