AKCIJA

Udruga U ime obitelji tuži H-Alter zbog duševnih boli

 

Udruga U ime obitelji podnijela je tužbu protiv Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, nakladnika H-altera.

Foto: H-Alter

Kako se navodi u tužbi, problematična je objava teksta Nasilje – svuda oko nas, točnije rečenica “…U ime obitelji koja je, iako milozvučna, nenasilna imena, sama pokrenula jedan od najvećih poteza strukturnog nasilja u Hrvatskoj”.

U ime obitelji tako je tužila H-Alter zbog duševnih boli, a u tužbi navode kako su u članku iznesene netočne,  neistinite i štetne informacije koje za cilj imaju “jedino klevetanje, vrijeđanje i difamiranje tužitelja” a posljedično je U ime obitelji “nanesena velika neimovinska šteta u vidu povreda prava osobnosti koje se očituju u povredi imena, časti, ugleda i dostojanstva tužitelja, te posljedično duševnim bolovima, nesanicom, osjećajem nelagode i preispitivanjem vlastite vrijednosti izazvanim takvim povredama prava osobnosti”. Za svoje probleme s nesanicom U ime obitelji traži 40 tisuća kuna odštete.

U ovo nesigurno vrijeme kada tužbe pljušte sa svih strana s raznih adresa, pri čemu se ograničava sloboda kritike negativnih društvenih pojava, izražavamo punu podršku i solidarnost s nezavisnim portalom H-Alter. Tužiti nas mogu, ali kritiku neće spriječiti.

Solidarno i borbeno!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close