AKCIJA

Prosvjed radnika Uljanik Grupe

 

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, zajedno sa sindikatima koji djeluju u pulskoj Uljanik Grupi, organizira u ponedjeljak, 27. kolovoza 2018., prosvjed u Zagrebu. 

Foto: Facebook

Prosvjed će se održati na Markovom trgu s početkom u 11 sati. Okupljanje prosvjednika je na Trgu bana Josipa Jelačića u 10:30 sati, odakle će u koloni krenuti Zakmardijevim stubama i Ćirilometodskom ulicom do Markova trga.

Radnici traže isplatu plaća za srpanj za sve radnike te prosvjedom žele izraziti nezadovoljstvo stanjem u Uljanik Grupi.
Brodogradnja u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i strateški je važna zbog utjecaja na razvoj lokalnog, regionalnog i nacionalnog gospodarstva.

Važno je da svi nadležni i odgovorni što hitnije riješe nastale probleme i osiguraju egzistenciju ogorčenih škverana te im omoguće nastavak rada u društvima grupacije i isplatu zarađenih plaća.

Neisplata plaća do dana dospijeća jedan je od zakonskih razloga zbog kojeg sindikati imaju pravo pozvati na štrajk. Sindikati Uljanik Grupe iskoristili su svoje zakonsko pravo, a njihovi članovi, ali i svi ostali radnici, pokazali su veliko zajedništvo u radničkoj borbi. Organizatori prosvjeda također su zatražili od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da primi sindikalne predstavnike.

PRIDRUŽITE SE JAVNOM PROSVJEDU I PODRŽITE HRVATSKE RADNIKE!

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close