AKCIJA

Izložba ‘Meko’ okidanje? / ‘Soft’ Shooting? ― Galerija Spot

Zapitat ćemo se postoje li kritički prikazi društva, što su o ženama s kamerom u rukama govorili drugi, i postoji li uopće nešto što možemo okarakterizirati kao ‘ženski pogled’. Je li način kako su okidale snimke uistinu ‘mekan’, ili iza objektiva ne postoje rodne razlike?

Foto: Office for Photography

‘Meko’ okidanje? ― upoznajemo povijest ženske fotografije u Hrvatskoj, 15. 6. ― 4. 9. 2020. Galerija Spot, Ured za fotografiju, Čanićeva 6, Zagreb

Izborom radova Slavke Pavić, Erike Šmider, Danijele Lušin, Ivančice Privora-Kurtela i Jadranke Fatur, ukazujemo na teme kojima su se bavile, upoznajemo načine stjecanja znanja i upoznavanja sa klupskim zbivanjima koja su barem djelomično ostavila trag u njihovim opusima. Zapitat ćemo se postoje li kritički prikazi društva, što su o ženama s kamerom u rukama govorili drugi, i postoji li uopće nešto što možemo okarakterizirati kao ‘ženski pogled’. Je li način kako su okidale snimke uistinu ‘mekan’, ili iza objektiva ne postoje rodne razlike?

Otvorenje izložbe održalo se 15. 6., pri čemu je izložbeni prostor za posjetitelje bio otvoren od 16 do 20 sati, bez uobičajenog razgovora s umjetnicama. Izložba će trae do 4. 9. uz ljetnu stanku od 24. 7. do 17. 8. Osim same izložbe, UzF priređuje i dodatni program otvoren za posjetitelje te novi broj časopisa Fototxt posvećen upravo fotografkinjama.

Kustosica izložbe: Sandra Križić Roban
Suradnica: Sara Simić.

Više o izložbi pročitajte na: https://croatian-photography.com/meko-okidanje-upoznajemo-povijest-zenske-fotografije-u-hrvatskoj/_

Radno vrijeme Galerije Spot:
Pon―pet / 16―20 ili prema dogovoru.

*naslovna fotografija: Jadranka Fatur, sredina 70-ih godina

Više informacija o događaju pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close