AKCIJA

Radio Borba – ista frekvencija, ista Borba! 5. 4. 2022.

Radio Borbu po običaju možete naći na frekvenciji 100,5 MHz – već dobro poznatoj crtici radija Student! U 19 sati 5. travnja čekaju nas Sandra Kasunić i Sven Janovski iz novoosnovanog sindikata prekarnih radnika i aktivista: S.K.U.P.A.

U ovoj epizodi Borbe u goste stižu Sandru Kasunić i Svena Janovski iz nedavno osnovanog sindikata S.K.U.P.A. (Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista). Time se nastavlja pratiti događanja i nova (lijeva) skretanja na sindikalnoj sceni. Sandra i Sven su informirali o specifičnostima civilnog sektora, zašto se bitno sindikalno organizirati i u tom sektoru, zatim u načine njihova sindikalnog rad te su nam objasnili što je solidarno članstvo u sindikatu i još mnogo toga. Stoga, uštekajte se!

Ista frekvencija, ista Borba!

Uredili i vodili: Bojan i Luka. Realizirala: Sara

O samom sindikatu malo više saznajte iz onoga što je stiglo iz njihovih tipkovnica:

Sindikat SKUPA (Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista), radnička je i aktivistička organizacija osnovana u prosincu 2021. SKUPA je članica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Sindikat želi okupiti radnike_ice iz cijele Hrvatske, osobe koje rade ili djeluju u organizacijama civilnog društva/neprofitnim organizacijama (udrugama, sindikatima, privatnim/nevladinim zakladama, neprofitnim zadrugama te političkim strankama) kroz bilo koji oblik rada (ugovor o radu, ugovor o djelu/autorski ugovor, studentski ugovor, volontiranje) te i osobe koje su trenutno nezaposlene, ali djeluju u ovom sektoru.

Kroz sindikat želimo se izboriti za radnička prava u sektoru i bolje radne uvjete.

Sindikat prihvaća sve osobe koje svojim radom ispunjavaju uvjete za članstvo te koje se obavezuju učlanjanjem pridržavati se svih vrijednosti sindikata.

Izvor: Facebook stranica sindikata S.K.U.P.A.

Radio Borba

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close